Veelgestelde vragen

De retraite Nederland driedaagse is doordeweeks of in het weekend. Voor de actuele data kijk op: https://www.regieovereigenleven.nl/retraite-nederland/ Mocht je een voorstel willen doen voor een data voor doordeweeks? Stuur ons gerust een bericht. We starten de eerste dag om 13:00 uur met een gezamenlijke lunch en eindigen dag 3 rond 17:00 uur.
Deze retraite vindt plaats op een bijzondere plek midden in de natuur, aan de rand van de prachtige bossen van Winterswijk en Ratum. Een plek waar je je meteen thuis voelt. Ratum is een prachtige buurschap. Het coulisselandschap met haar kronkelende beekjes, houtwallen, zandpaden en scholtengoederen leent zich uitstekend om te wandelen. De accommodatie beschikt over voldoende parkeergelegenheid, maar is wat lastig te bereiken met openbaar vervoer. Mocht je met het openbaar vervoer komen, zorgen wij dat je wordt opgehaald op treinstation Winterswijk. Het adres: Veldboomweg 13, 7106 CG Winterswijk Ratum
Midweek: De normale prijs is: €800 Early bird prijs is: €750 Weekend De normale prijs is: €850 Early bird prijs is: €795
Ja we werken met een vroegboekkorting. Zie early bird prijzen. In overleg kunnen we ook samen in gesprek over een betalingstermijnen.
Deze ont-moeting retraite is inclusief: -Twee overnachtingen; -Alle workshops + begeleiding; -Alle maaltijden + snacks + drankjes; -Dagelijkse begeleide ontspanning en meditatiesessies -Beddengoed en twee handdoeken; -Verbinding met een groep gelijkgestemde mensen.
Je overnacht op een mooie locatie in de bossen van Winterswijk waarbij je een keuze hebt of je alleen of op een (tweepersoons) gedeelde kamer slaapt. De kamers zijn voorzien van een bed voor jezelf zodat je je kan terugtrekken in alle rust wanneer je dat wilt. Op je kamer is een wastafel aanwezig en er zijn op de gang douches beschikbaar in een van de prachtige badkamers. Bij de gedeelde kamers worden de vrouwen en mannen apart ingedeeld (tenzij anders gevraagd, bijvoorbeeld als je samen met je partner komt). Wil je liever een 1-persoonskamer, geef dit dan aan tijdens de reservering in het ‘opmerkingen-veld’. De meerprijs hiervan is €150,- en wordt bij de laatste factuur vanuit de retraitegever afgerekend.
Je wordt culinair verwend tijdens de driedaagse. Alle dagen (vegetarisch) ontbijt, lunch, middagsnack, diner en avondsnack inbegrepen. We werken in de keuken met veelal verse (seizoen) producten. Je kan tussendoor altijd vers fruit pakken. Ook water, koffie, thee en sap is onbeperkt aanwezig. Wij zorgen voor voedend eten tijdens de retraite zodat je lichaam en geest volledig tot rust kunnen komen. Heb je dieetwensen of bepaalde intoleranties? Geef dit dan aan tijdens het reserveren, dan houden we daar rekening mee!
De retraite heeft een flexibel programma die afgestemd is op de energie van de groep. Alle workshops zijn vrijwillig en als je behoefte hebt om je even terug te trekken is dat helemaal prima. Onderstaand toch een voorbeeld van hoe een weekend eruit zou kunnen zien, zodat je een beeld hebt bij het programma.
Nee, ons motto is "niets moet alles mag"
Een week voor afgaand voor de retraite krijg je een praktische info mail. Hierin staat alles in wat je mee moet nemen.
Meestal tussen de 8 en 12 personen. Er zijn over het algemeen meer vrouwen dan mannen. Ook qua leeftijd is het heel divers.
Het team zorgt voor veiligheid binnen de groep waardoor er geen drempel is om jezelf te zijn. Door samen te zijn krijg je nieuwe inzichten, nieuwe vriendschappen en maak je verbinding met gelijkgestemden. Je voelt je niet meer alleen in je verhaal, je voelt steun bij elkaar en je voelt de magie ontstaan. Je durft helemaal jezelf te zijn in een veilige omgeving. Tip: kijk ook op de pagina "Ervaringen" hier delen andere oud deelnemers zijn/ haar ervaring.
Door je aan te melden via de agenda of door ons contactformulier in te vullen.
Neem je deel aan een retraite van Roel, dan gelden de algemene voorwaarden. Als deelnemers besluiten zich vrijwillig terug te trekken dan hebben zij recht op terugbetaling van ten hoogste een deel van de verschuldigde deelnamekosten. Is het vanwege ziekte of overlijden van naaste familie, dan dient de annulering verhaald te worden op de annuleringsverzekering. Twee maanden voor aanvang van het programma: verplichting van 50% van de deelnamekosten. Een maand voor aanvang van het programma: verplichting van 75% van de deelnamekosten. Twee weken voor aanvang van het programma: verplichting van 90% van de deelnamekosten. Binnen twee weken voor aanvang van het programma: verplichting van 100% van de deelnamekosten.
Het mag zeker. Alleen stellen wij voor dit niet te doen. Telefoon even op stil of ieder geval je meldingen en berichten even uit. Voor sommigen voelt het lastig om deze controle los te laten, maar naderhand ontvangen we er de leukste reacties over: “Dat ding heb ik totaal niet gemist, wat heerlijk zeg” “Dit ga ik echt vaker doen, een dagje of weekend geen telefoon” “Ik besef mij nu pas hoe ik door dat ding geleefd word, zo fijn even drie dagen zonder. Wat een ruimte” Het blijft altijd een voorstel. Het belangrijkste is altijd: voel vooral waar jezelf prettig bij voelt. Alles is goed. Maar daag jezelf wel uit 😉 (Bij noodgevallen kan het thuisfront natuurlijk altijd naar het ROEL team bellen).
Ja zeker na de retraite wordt er op de laatste dag een verdiepend nagesprek aangeboden.
Na de retraite wordt er een groepsapp aan gemaakt om zo foto’s en contacten te delen. Heb je dit liever niet? Geen probleem, geef het dan even aan.
Wanneer de informatie, foto’s en video’s op de website je aanspreekt en dit niet te zweverig voor je is, dan durf ik te zeggen, dat de retraite prima bij jou past.
Je bent zeker niet de enige. De meeste deelnemers hebben nog nooit een retraite gedaan. We kunnen het ons goed voorstellen dat je het spannend vindt. Daar hebben we het programma op samengesteld. Het is toegankelijk en goed te volgen voor iedereen
Nee, De retraites zijn toegankelijk voor iedereen.
Ongeveer 90% van de deelnemers komt alleen. Dit is een retraite die je vaak alleen doet. Het zijn met recht een paar dagen voor jezelf. Je hoeft even niets met de ander. Ongeveer 90% van de deelnemers komt alleen. Dit is een retraite die je vaak alleen doet. Het zijn met recht een paar dagen voor jezelf. Je hoeft even niets met de ander.
Mocht je met het openbaar vervoer komen, zorgen wij dat je wordt opgehaald op treinstation Winterswijk door een van onze teamleden. Als je liever een stukje fietst, kan je ook een OV fiets pakken en 25 min fietsen naar de accommodatie.
Jazeker, hier kan je in overleg gebruik van maken.

Dit is het allermooiste cadeau dat je jezelf kunt geven.

Investeer in jezelf door dit avontuur aan te gaan.

Team Regie Over Eigen Leven

Roel en zijn team geven retraites, workshops en events in Nederland. Ze inspireren mensen om zelf weer richting te vinden in hun leven. Dit doen ze met liefde, humor, een nuchtere, down-to-earth aanpak, heerlijk eten en meer!

Roel krijgt maximaal energie van verbinden met mensen die willen spelen, groeien en zichzelf willen ontwikkelen en dan eigenlijk wel het liefst in de natuur bij een kampvuur. Hij is hier om het spel van het leven te spelen. Wil jij weer ontdekken wat jou dromen zijn? Zodat je de eerste stappen kunt gaan zetten je dromen waar te maken? Ben je benieuwd hoe wij je hiermee kunnen helpen?

Burn out retraite