Reviews

We horen vaak dat het lastig te omschrijven is wat er tijdens een dagretraite of driedaagse retraite gebeurd. Daar dus woorden aangeven is lastig, omdat het eigenlijk niet uit te leggen valt. Dit moet jezelf ervaren en dan snap je het. Om je toch een zo duidelijk mogelijk beeld te geven: wat een retraite is? wat het inhoudt? wat het je oplevert? enz. Hebben we zo duidelijk mogelijk in beeld gebracht in verschillende filmpjes. Erg dankbaar voor deze mooie woorden.

Ina

Ina was hier ook naar op zoek: naar een vakantie wat over haar zelf gaat en echt tijd voor haar zelf. En dat heeft ze gevonden.

Als je ontspanning, bezinning, mooie gesprekken, rust, prachtige omgeving, heerlijk eten, mooie mensen en veel lachen plus huilen samenvoegt dan krijg je: retraite van ROEL.

Max

Elk moment had iets magisch en de balans tussen de activiteiten maakte precies datgene los waar ik zelf niet altijd bij kon. Een samengestelde groep dat alle elementen bevatte om volledig naar binnen te kunnen treden, raakte elke gevoelige snaar. Hierin ontstond een ontzettend fijn moment met Roel, wat weer bevestigde wie ik ben en wil zijn. De goede zorgen, de liefde, de ruimte en veiligheid dat gaande vanzelfsprekend werd, maakt dat dit weekend tot in de puntjes is verzorgd! 

Isabel

“Je kunt pas voor anderen zorgen als je eerst voor jezelf zorgt.”

Isabel ging mee op retraite omdat ze even stilstand wilde in haar leven om te reflecteren en op te laden. Door mee te gaan met de retraite koos ze voor zichzelf. Dit waren de eerste stappen naar zelfliefde en zelfzorg. Isabel zat in een mindere periode en vergat zichzelf, totdat ze mee ging op retraite. Dit zette haar weer op haar eigen pad.

Marlot

Nog nooit eerder zo’n 3 daagse retraite gedaan. Wist niet zo goed wat ik ervan moest verwachten Een heel fijn weekend gehad met verbinding met mezelf en anderen, zonder dat het zweverig was. Dit gaf rust en veel plezier tegelijk. Met een goed gevoel en nieuwe inzichten heerlijk richting huis om op verder te bouwen. Over de omgeving en de verzorging in één woord: TOP.

Peter

Een weekend waar je verbinding vindt met jezelf en nieuwe inzichten krijgt. Dit allemaal samen verrijkt je hart met liefde, warmte en nieuwe positieve energie. Een echte aanrader voor iedereen, het is een cadeautje dat je jezelf gewoon moet gunnen.

Mimi

“Mimi ging houden van zichzelf en voor zichzelf zorgen.” Want Mimi is een zorg iemand: Ze zorgt voor iedereen, voor de hele wereld…. behalve voor zichzelf. Herkenbaar?

Mimi zat in een vervelende periode en vergat haar zelf. Tot dat ze mee ging op retraite. Dit zette haar weer op haar eigen pad.

Daphna

“Daphna voelde zich na drie dagen echt een ander mens“
Ze heeft zoveel inzichten gekregen over zelfliefde, jezelf waarderen, rust vinden en ook heeft ze weer heel veel plezier gehad. Daphna zat in een moeilijke periode: ze vond het lastig om keuzes te maken voor haar zelf, haalde de blijdschap niet meer uit haar zelf en ze was zichzelf kwijt. Tot dat ze mee ging op retraite. Dit zette haar weer op haar eigen pad. Ze kwam dichterbij zichzelf en maakte weer keuzes die voor haar goed voelden.

Irene

Ieder moment werden we weer opnieuw vol met passie en liefde verrast op deze prachtige reis. Los gekoppeld van onze telefoon en social media, geconnect met de natuur. Stap voor stap dichter bij jezelf, je eigen innerlijk kind en een prachtige ontroerende en bovenal krachtige verbinding met elkaar! Onvoorwaardelijke liefde. Een weekend R.O.E.L is meer dan een investering in jezelf. Deze magische retreat draag je voor de rest van je leven mee in hart en ziel!

Veelgestelde vragen

Wat zijn de exacte data en tijden van de retraite?

De retraite Nederland driedaagse is doordeweeks of in het weekend. Voor de actuele data kijk op: https://www.regieovereigenleven.nl/retraite-nederland/ Mocht je een voorstel willen doen voor een data voor doordeweeks? Stuur ons gerust een bericht.

We starten de eerste dag om 13:00 uur met een gezamenlijke lunch en eindigen dag 3 rond 17:00 uur.

Waar is de locatie van de retraite?

Deze retraite vindt plaats op een bijzondere plek midden in de natuur, aan de rand van de prachtige bossen van Winterswijk en Ratum. Een plek waar je je meteen thuis voelt.

Ratum is een prachtige buurschap. Het coulisselandschap met haar kronkelende beekjes, houtwallen, zandpaden en scholtengoederen leent zich uitstekend om te wandelen.

De accommodatie beschikt over voldoende parkeergelegenheid, maar is wat lastig te bereiken met openbaar vervoer. Mocht je met het openbaar vervoer komen, zorgen wij dat je wordt opgehaald op treinstation Winterswijk.

Het adres: Veldboomweg 13, 7106 CG Winterswijk Ratum

Wat zijn de kosten voor deelname aan de retraite?

Midweek:

 • De normale prijs is: €695
 • Early bird prijs is: €625

Weekend

 • De normale prijs is: €750
 • Early bird prijs is: €675

Zijn er betalingsplannen of vroegboekkortingen beschikbaar?

Ja we werken met een vroegboekkorting. Zie early bird prijzen. In overleg kunnen we ook samen in gesprek over een betalingstermijnen. 

Wat is inbegrepen in de prijs (accommodatie, eten, workshops, etc.)?

Deze ont-dekkings retraite is inclusief:

 •  Twee overnachtingen;
 • Alle workshops + begeleiding;
 • Alle maaltijden + snacks + drankjes;
 • Dagelijkse begeleide meditatie en yoga;
 • Beddengoed en twee handdoeken;
 • Verbinding met een groep gelijkgestemde mensen.

Wat voor soort accommodatie wordt aangeboden? (Eenpersoonskamers, gedeelde kamers, etc.)

Je overnacht op een mooie locatie in de bossen van Winterswijk waarbij je een keuze hebt of je alleen of op een (tweepersoons) gedeelde kamer slaapt. De kamers zijn voorzien van een bed voor jezelf zodat je je kan terugtrekken in alle rust wanneer je dat wilt. Op je kamer is een wastafel aanwezig en er zijn op de gang douches beschikbaar in een van de prachtige badkamers. Bij de gedeelde kamers worden de vrouwen en mannen apart ingedeeld (tenzij anders gevraagd, bijvoorbeeld als je samen met je partner komt). 

 Wil je liever een 1-persoonskamer, geef dit dan aan tijdens de reservering in het ‘opmerkingen-veld’. De meerprijs hiervan is €150,- en wordt bij de laatste factuur vanuit de retraitegever afgerekend.

Zijn er maaltijdopties voor speciale diëten (veganistisch, glutenvrij, etc.)?

Je wordt culinair verwend tijdens de driedaagse. Alle dagen (vegetarisch) ontbijt, lunch, middagsnack, diner en avondsnack inbegrepen. We werken in de keuken met veelal verse (seizoen) producten. Je kan tussendoor altijd vers fruit pakken. Ook water, koffie, thee en sap is onbeperkt aanwezig. Wij zorgen voor voedend eten tijdens de retraite zodat je lichaam en geest volledig tot rust kunnen komen.

 Heb je dieetwensen of bepaalde intoleranties? Geef dit dan aan tijdens het reserveren, dan houden we daar rekening mee!

Wat is het dagelijkse schema of programma van de retraite?

De retraite heeft een flexibel programma die afgestemd is op de energie van de groep. Alle workshops zijn vrijwillig en als je behoefte hebt om je even terug te trekken is dat helemaal prima. Onderstaand toch een voorbeeld van hoe een weekend eruit zou kunnen zien, zodat je een beeld hebt bij het programma.

Zijn alle activiteiten verplicht?

Nee

Wat moet ik meenemen naar de retraite?

Een week voor afgaand voor de retraite krijg je een praktische info mail. Hierin staat alles in wat je mee moet nemen.

Hoeveel deelnemers zijn er meestal op de retraite?

Meestal tussen de 8 en 12 personen. Er zijn over het algemeen meer vrouwen dan mannen. Ook qua leeftijd is het heel divers.

Hoe zorgen jullie voor een veilige en vertrouwelijke omgeving?

Het team zorgt voor veiligheid binnen de groep waardoor er geen drempel is om jezelf te zijn. Door samen te zijn krijg je nieuwe inzichten, nieuwe vriendschappen en maak je verbinding met gelijkgestemden. Je voelt je niet meer alleen in je verhaal, je voelt steun bij elkaar en je voelt de magie ontstaan. Je durft helemaal jezelf te zijn in een veilige omgeving.

Hoe kan ik mijn plek reserveren?

Door je aan te melden via de agenda of door ons contactformulier in te vullen.

Wat is het annuleringsbeleid als ik niet kan komen?

Neem je deel aan een retraite van Roel, dan gelden de algemene voorwaarden. Als deelnemers besluiten zich vrijwillig terug te trekken dan hebben zij recht op terugbetaling van ten hoogste een deel van de verschuldigde deelnamekosten. 

 Is het vanwege ziekte of overlijden van naaste familie, dan dient de annulering verhaald te worden op de annuleringsverzekering.

 • Twee maanden voor aanvang van het programma: verplichting van 50% van de deelnamekosten.
 • Een maand voor aanvang van het programma: verplichting van 75% van de deelnamekosten.
 • Twee weken voor aanvang van het programma: verplichting van 90% van de deelnamekosten.
 • Binnen twee weken voor aanvang van het programma: verplichting van 100% van de deelnamekosten. 

Heb ik vrije tijd tijdens de retraite?

Ja zeker.

Zijn er activiteiten die extra kosten met zich meebrengen?

Nee. Alles is inbegrepen.

Mag ik mijn telefoon of laptop meenemen?

Het mag zeker. Alleen stellen wij voor dit niet te doen. Telefoon even op stil of ieder geval je meldingen en berichten even uit.

Voor sommigen voelt het lastig om deze controle los te laten, maar naderhand ontvangen we er de leukste reacties over:

“Dat ding heb ik totaal niet gemist, wat heerlijk zeg”

“Dit ga ik echt vaker doen, een dagje of weekend geen telefoon”

“Ik besef mij nu pas hoe ik door dat ding geleefd word, zo fijn even drie dagen zonder. Wat een ruimte”

 Het blijft altijd een voorstel. Het belangrijkste is altijd: voel vooral waar jezelf prettig bij voelt. Alles is goed. Maar daag jezelf wel uit 😉 (Bij noodgevallen kan het thuisfront natuurlijk altijd naar het ROEL team bellen).

Bieden jullie enige nazorg of follow-up sessies na de retraite?

Ja zeker na de retraite wordt er op de laatste dag een verdiepend nagesprek aangeboden. 

Hoe kan ik in contact blijven met de andere deelnemers?

Na de retraite wordt er een groepsapp aan gemaakt om zo foto’s en contacten te delen. Heb je dit liever niet? Geen probleem, geef het dan even aan.

Is een retraite niet zweverig?

Wanneer de informatie, foto’s en video’s op de website je aanspreekt en dit niet te zweverig voor je is, dan durf ik te zeggen, dat de retraite prima bij jou past.

Ik heb nog nooit een retraite gedaan. Ben ik de enige?

Je bent zeker niet de enige. De meeste deelnemers hebben nog nooit een retraite gedaan. We kunnen het ons goed voorstellen dat je het spannend vindt. Daar hebben we het programma op samengesteld. Het is toegankelijk en goed te volgen voor iedereen.

Moet je bepaalde ervaring hebben voor een retraite bij ROEL?

Nee, De retraites zijn toegankelijk voor iedereen.

Komen de meeste deelnemers alleen of samen?

Ongeveer 90% van de deelnemers komt alleen. Dit is een retraite die je vaak alleen doet. Het zijn met recht een paar dagen voor jezelf. Je hoeft even niets met de ander.

Ongeveer 90% van de deelnemers komt alleen. Dit is een retraite die je vaak alleen doet. Het zijn met recht een paar dagen voor jezelf. Je hoeft even niets met de ander.

Is de accommodatie te bereiken met het openbaar vervoer?

Mocht je met het openbaar vervoer komen, zorgen wij dat je wordt opgehaald op treinstation Winterswijk door een van onze teamleden. Als je liever een stukje fietst, kan je ook een OV fiets pakken en 25 min fietsen naar de accommodatie.

Telefoon

+31 31 6 238011

×