Ont-moeting retraite  

6 tot en met 8 oktober 2023

Ben jij erbij?

Inspirerende retraites gehouden

Deelnemers die een unieke reis hebben ervaren

Ontdek jezelf in verbinding met anderen

Onze driedaagse Ontmoeting Retraite is speciaal ontworpen om je de rust, warmte en liefde te laten ervaren die je verdient. Ontsnap uit de dagelijkse drukte en gun jezelf de tijd om te ontspannen en te reflecteren in een inspirerende omgeving.

Je wordt in de watten gelegd met heerlijk eten en drinken. Je hoeft drie dagen voor niets of niemand te zorgen, alleen voor jezelf. Deze retraite is een waardevol cadeau aan jezelf. Je gaat weer voelen wie je echt bent en ontdekt waar jouw hart sneller van gaat kloppen.

Aan alles is gedacht, zodat jij je kunt richten op wat echt belangrijk is.

 

1 daagse retraite ROEL Regie over eigen leven

Ervaar de voordelen van een retraite bij ROEL

Verdiepingsretraite driedaagse

De Driedaagse Ontmoeting Retraite is een ervaring die je leven kan veranderen. Deze drie dagen helpen je om beter om te gaan met de onrust en drukte in jouw leven. Je komt wellicht alleen voor rust en ontspanning, maar er zal een nieuwe wereld voor je open gaan. Je zult verrast zijn met het gevoel dat je hebt als je op dag drie naar huis gaat. Er is iets veranderd in jou. Wat dat is, ga je zelf ontdekken.

De retraite helpt je om een diepere verbinding met jezelf en anderen te maken, in een veilige en bijzonder mooie omgeving. Dit is jouw kans om te leren leven vanuit je eigen middelpunt en je eigen koers te volgen.

N

Drie heerlijke dagen van rust, ontspanning en plezier.

N

Ontmoeting met gelijkgestemde mensen waarmee je ervaringen en inzichten deelt.

N

Heerlijk vers bereid eten, in een prachtige omgeving.

N

(Her)ontdekken waar je nu écht blij van wordt.

N

Een perfecte mix van ontspanning, creativiteit en reflectie.

N

Unieke helende ervaring door muziek en meditatie.

N

Durf uit je comfortzone te stappen, voor een nieuw perspectief op jouw leven.

Waar is de retraite?

Op een mooie locatie in de bossen van Winterswijk (Achterhoek, Gelderland). Hier maken we gebruik van de sfeervolle accomodatie van Masterveld. De accommodatie is makkelijk bereikbaar met de auto en beschikt over voldoende parkeergelegenheid. De plek is wat lastiger te bereiken met openbaar vervoer. Kies je voor het openbaar vervoer? Dan zorgen wij dat je wordt opgehaald op treinstation Winterswijk. Of je kan een OV fiets pakken waarna het nog 25 minuten fietsen is.

Twee overnachtingen op deze locatie zijn inbegrepen. Je hebt keuze tussen een eenpersoonskamer (meerprijs) of op een (tweepersoons) gedeelde kamer.

Ervaringen van onze deelnemers

Deze retraite heeft me echt geholpen om te ontspannen en te reflecteren op mijn leven. Ik heb nieuwe inzichten gekregen en voel me nu veel rustiger en gelukkiger.

Daniël

Ik kan niet genoeg benadrukken hoeveel deze ervaring voor me heeft betekend. De omgeving, de mensen, het eten, alles was perfect. Ik heb eindelijk geleerd hoe ik voor mezelf kan kiezen.

Suzan

Even de drukte van de Randstad ontvlucht om heerlijk drie dagen te onthaasten in de Achterhoek op een betoverende locatie weg van de bewoonde wereld. Hier kom je pas echt tot rust! Roel en zijn team geven je vanaf dag één een welkom gevoel onder het motto “niets moet alles mag”. Je hoeft zeker niet bang te zijn voor zweverige toestanden. Het is gewoon een paar dagen “ go with the flow” Voor mij voor herhaling vatbaar.

Peter

Afgelopen weekend deel mogen uit van ROELS ONT-moeting 3daagse.
Het was fantastisch! De combinatie van plezier maken met elkaar, een veilige omgeving, inspirerend team met veel kennis vanuit diverse disciplines, maakt het heel waardevol. De omgeving en het meer dan fantastische eten, waardoor je je echt in de watten gelegd voelt, maakt het compleet.
Ben je op zoek naar een paar leuke inspirerende dagen voor jezelf? Dan is dit een echte aanrader.

Loes

De 3-daagse retraite bij ROEL heb ik echt als heel bijzonder ervaren🙏. De opbouw van het programma was afwisselend en gezellig met de groep. Vooral de meditaties hebben mij veel rust en ontspanning gegeven die ik zocht.
Zeker ook het heerlijke eten is fantastisch!
De wandelingen en fijne gesprekken zijn na dit weekend heel waardevol. Ik zou iedereen dit aanraden om te mogen ervaren wat het met je doet!

Maria

Vanaf het eerste moment heeft Roel mij zo op mijn gemak laten voelen. Er was binnen de groep dan ook een prachtige connectie en we doken met z’n allen meteen de diepte in. Daar kwamen we pas, na een reis vol tranen, lachen en ontdekkingen, zondag weer uit. Dit alles in combinatie met een prachtig verzorgde locatie en accommodatie, was het een waar magisch weekend. Een fantastisch cadeau van jezelf, voor jezelf ❤️

Daniël

Is het dan nu écht tijd om voor jezelf te kiezen?

Ben je klaar om de regie over je eigen leven te nemen? Meld je dan nu aan voor onze driedaagse retraite. We kijken ernaar uit om dit bijzondere avontuur met jou aan te gaan.

Na je reservering zullen we contact met je opnemen voor een kennismakingsgesprek. Hierna wordt je reservering bevestigd en ontvang je verdere details over de retraite.

Naam(Vereist)
Mag contact opnemen(Vereist)

Jij staat centraal. We waarborgen daarom jouw privacy en behandelen je informatie met de grootste zorg.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de exacte data en tijden van de retraite?

De retraite Nederland driedaagse is doordeweeks of in het weekend. Voor de actuele data kijk op: https://www.regieovereigenleven.nl/retraite-nederland/ Mocht je een voorstel willen doen voor een data voor doordeweeks? Stuur ons gerust een bericht.

We starten de eerste dag om 13:00 uur met een gezamenlijke lunch en eindigen dag 3 rond 17:00 uur.

Waar is de locatie van de retraite?

Deze retraite vindt plaats op een bijzondere plek midden in de natuur, aan de rand van de prachtige bossen van Winterswijk en Ratum. Een plek waar je je meteen thuis voelt.

Ratum is een prachtige buurschap. Het coulisselandschap met haar kronkelende beekjes, houtwallen, zandpaden en scholtengoederen leent zich uitstekend om te wandelen.

De accommodatie beschikt over voldoende parkeergelegenheid, maar is wat lastig te bereiken met openbaar vervoer. Mocht je met het openbaar vervoer komen, zorgen wij dat je wordt opgehaald op treinstation Winterswijk.

Het adres: Veldboomweg 13, 7106 CG Winterswijk Ratum

Wat zijn de kosten voor deelname aan de retraite?

Midweek:

 • De normale prijs is: €695
 • Early bird prijs is: €625

Weekend

 • De normale prijs is: €750
 • Early bird prijs is: €675

Zijn er betalingsplannen of vroegboekkortingen beschikbaar?

Ja we werken met een vroegboekkorting. Zie early bird prijzen. In overleg kunnen we ook samen in gesprek over een betalingstermijnen. 

Wat is inbegrepen in de prijs (accommodatie, eten, workshops, etc.)?

Deze ont-dekkings retraite is inclusief:

 •  Twee overnachtingen;
 • Alle workshops + begeleiding;
 • Alle maaltijden + snacks + drankjes;
 • Dagelijkse begeleide meditatie en yoga;
 • Beddengoed en twee handdoeken;
 • Verbinding met een groep gelijkgestemde mensen.

Wat voor soort accommodatie wordt aangeboden? (Eenpersoonskamers, gedeelde kamers, etc.)

Je overnacht op een mooie locatie in de bossen van Winterswijk waarbij je een keuze hebt of je alleen of op een (tweepersoons) gedeelde kamer slaapt. De kamers zijn voorzien van een bed voor jezelf zodat je je kan terugtrekken in alle rust wanneer je dat wilt. Op je kamer is een wastafel aanwezig en er zijn op de gang douches beschikbaar in een van de prachtige badkamers. Bij de gedeelde kamers worden de vrouwen en mannen apart ingedeeld (tenzij anders gevraagd, bijvoorbeeld als je samen met je partner komt). 

 Wil je liever een 1-persoonskamer, geef dit dan aan tijdens de reservering in het ‘opmerkingen-veld’. De meerprijs hiervan is €150,- en wordt bij de laatste factuur vanuit de retraitegever afgerekend.

Zijn er maaltijdopties voor speciale diëten (veganistisch, glutenvrij, etc.)?

Je wordt culinair verwend tijdens de driedaagse. Alle dagen (vegetarisch) ontbijt, lunch, middagsnack, diner en avondsnack inbegrepen. We werken in de keuken met veelal verse (seizoen) producten. Je kan tussendoor altijd vers fruit pakken. Ook water, koffie, thee en sap is onbeperkt aanwezig. Wij zorgen voor voedend eten tijdens de retraite zodat je lichaam en geest volledig tot rust kunnen komen.

 Heb je dieetwensen of bepaalde intoleranties? Geef dit dan aan tijdens het reserveren, dan houden we daar rekening mee!

Wat is het dagelijkse schema of programma van de retraite?

De retraite heeft een flexibel programma die afgestemd is op de energie van de groep. Alle workshops zijn vrijwillig en als je behoefte hebt om je even terug te trekken is dat helemaal prima. Onderstaand toch een voorbeeld van hoe een weekend eruit zou kunnen zien, zodat je een beeld hebt bij het programma.

Zijn alle activiteiten verplicht?

Nee

Wat moet ik meenemen naar de retraite?

Een week voor afgaand voor de retraite krijg je een praktische info mail. Hierin staat alles in wat je mee moet nemen.

Hoeveel deelnemers zijn er meestal op de retraite?

Meestal tussen de 8 en 12 personen. Er zijn over het algemeen meer vrouwen dan mannen. Ook qua leeftijd is het heel divers.

Hoe zorgen jullie voor een veilige en vertrouwelijke omgeving?

Het team zorgt voor veiligheid binnen de groep waardoor er geen drempel is om jezelf te zijn. Door samen te zijn krijg je nieuwe inzichten, nieuwe vriendschappen en maak je verbinding met gelijkgestemden. Je voelt je niet meer alleen in je verhaal, je voelt steun bij elkaar en je voelt de magie ontstaan. Je durft helemaal jezelf te zijn in een veilige omgeving.

Hoe kan ik mijn plek reserveren?

Door je aan te melden via de agenda of door ons contactformulier in te vullen.

Wat is het annuleringsbeleid als ik niet kan komen?

Neem je deel aan een retraite van Roel, dan gelden de algemene voorwaarden. Als deelnemers besluiten zich vrijwillig terug te trekken dan hebben zij recht op terugbetaling van ten hoogste een deel van de verschuldigde deelnamekosten. 

 Is het vanwege ziekte of overlijden van naaste familie, dan dient de annulering verhaald te worden op de annuleringsverzekering.

 • Twee maanden voor aanvang van het programma: verplichting van 50% van de deelnamekosten.
 • Een maand voor aanvang van het programma: verplichting van 75% van de deelnamekosten.
 • Twee weken voor aanvang van het programma: verplichting van 90% van de deelnamekosten.
 • Binnen twee weken voor aanvang van het programma: verplichting van 100% van de deelnamekosten. 

Heb ik vrije tijd tijdens de retraite?

Ja zeker.

Zijn er activiteiten die extra kosten met zich meebrengen?

Nee. Alles is inbegrepen.

Mag ik mijn telefoon of laptop meenemen?

Het mag zeker. Alleen stellen wij voor dit niet te doen. Telefoon even op stil of ieder geval je meldingen en berichten even uit.

Voor sommigen voelt het lastig om deze controle los te laten, maar naderhand ontvangen we er de leukste reacties over:

“Dat ding heb ik totaal niet gemist, wat heerlijk zeg”

“Dit ga ik echt vaker doen, een dagje of weekend geen telefoon”

“Ik besef mij nu pas hoe ik door dat ding geleefd word, zo fijn even drie dagen zonder. Wat een ruimte”

 Het blijft altijd een voorstel. Het belangrijkste is altijd: voel vooral waar jezelf prettig bij voelt. Alles is goed. Maar daag jezelf wel uit 😉 (Bij noodgevallen kan het thuisfront natuurlijk altijd naar het ROEL team bellen).

Bieden jullie enige nazorg of follow-up sessies na de retraite?

Ja zeker na de retraite wordt er op de laatste dag een verdiepend nagesprek aangeboden. 

Hoe kan ik in contact blijven met de andere deelnemers?

Na de retraite wordt er een groepsapp aan gemaakt om zo foto’s en contacten te delen. Heb je dit liever niet? Geen probleem, geef het dan even aan.

Is een retraite niet zweverig?

Wanneer de informatie, foto’s en video’s op de website je aanspreekt en dit niet te zweverig voor je is, dan durf ik te zeggen, dat de retraite prima bij jou past.

Ik heb nog nooit een retraite gedaan. Ben ik de enige?

Je bent zeker niet de enige. De meeste deelnemers hebben nog nooit een retraite gedaan. We kunnen het ons goed voorstellen dat je het spannend vindt. Daar hebben we het programma op samengesteld. Het is toegankelijk en goed te volgen voor iedereen.

Moet je bepaalde ervaring hebben voor een retraite bij ROEL?

Nee, De retraites zijn toegankelijk voor iedereen.

Komen de meeste deelnemers alleen of samen?

Ongeveer 90% van de deelnemers komt alleen. Dit is een retraite die je vaak alleen doet. Het zijn met recht een paar dagen voor jezelf. Je hoeft even niets met de ander.

Ongeveer 90% van de deelnemers komt alleen. Dit is een retraite die je vaak alleen doet. Het zijn met recht een paar dagen voor jezelf. Je hoeft even niets met de ander.

Is de accommodatie te bereiken met het openbaar vervoer?

Mocht je met het openbaar vervoer komen, zorgen wij dat je wordt opgehaald op treinstation Winterswijk door een van onze teamleden. Als je liever een stukje fietst, kan je ook een OV fiets pakken en 25 min fietsen naar de accommodatie.

Telefoon

+31 31 6 238011

×