Gelukkig zijn

Cloudtraffic Blogs 0 Commentaren
Gelukkig zijn

Gelukkig zijn

Ik kan mij nog goed herinneren dat toen ik op (de basis)school zat, mij de vraag gesteld werd: Wat wil je later worden? Dit wist ik eigenlijk niet en ik was hier nog helemaal nog niet mee bezig. Wat ik wel wist is dat ik gelukkig wilde zijn, van spelen hield, van avontuur hield en mijzelf wilde zijn.

Best bijzonder eigenlijk he? Dat we op zo’n jonge leeftijd al zulke keuzes moeten maken. In deze blog deel ik mijn eigen ervaring en kijk daarop.

Heb jij geleerd op school wat gelukkig zijn is? We leren van alles op school: schrijven, spelling, rekenen, economie, een taal, veters strikken en nog veel meer. Maar het belangrijkste wat ik zelf gemist heb op school is: hoe leer je nu om gelukkig te zijn? En waar word je dan gelukkig van? Dit is volgens mij juist waar het in het leven om draait.

Laten we samen op school juist praten over vragen zoals: Wat kom je hier op aarde doen? Wat is je levensplan? Waar word je blij van? Allemaal vraagstukken die ik gemist heb op school. Onze systemen zijn erg gericht op het denken ons hoofd. Waar is ons krachtigste deel gebleven? Ons hart en vanuit daar ons gevoel.

Op jonge leeftijd wordt tegenwoordig van ons verwacht dat we al belangrijke keuzes maken. Veelal keuzes die we maken vanuit ons hoofd en zo ons gevoel en hart niet op de juiste manier in te zetten. Keuzes als: wat ga ik later worden? Welke studie ga ik volgen? Wat ga ik doen om geld te verdienen? Want heel eerlijk, wat hebben we eraan als we een studie volgen, een passende vinden en streven naar promotie. Zodat we steeds hogerop komen om meer geld te verdienen. Voor een mooi huis, een grote auto en maar vaker en verder op reis kunnen en een goede baan hebben. Maar we blijven werken, werken werken om wat…? Ongelukkig te zijn en een burn-out na te jagen? Hoeveel mensen verlangen niet naar vrijheid?

Waarom eigenlijk? Laten we eens kijken naar waar we blij van worden, wat onze talenten zijn en ons daarop richten. Dat is wat ik de afgelopen jaren ook gedaan heb. Ga iets doen waar je heel blij van wordt, bijvoorbeeld een studie over een onderwerp dat jou écht boeit. Voelt het niet goed? Stop ermee! Volgende studie… Probeer het gewoon. Want van dingen proberen kun je leren en zo jouw eigen koers varen. Ervaren waar je echt blij en gelukkig van wordt. Wat zijn jouw talenten, wat is je passie? Zo kan je bij jouw missie komen of te wel je levensplan en je droom.

Echt geluk vind je niet buiten jezelf. Je kunt geluksmomenten kopen zoals naar een festival gaan, een vakantie boeken of ergens lekker uiteten. Alleen echt geluk en vrijheid komt van binnenuit, omdat jij blij bent met wie jij zelf bent, met de verbindingen, je relaties en de dingen die je doet.

Coach die je laat dromen

NLP, transformatie coach, Loopbaancoach i.o. , Reiki 1 en 2, Mindfulness, meditatie, gastheer en eigenaar en bedenker ROEL (Regie over eigen Leven)

Roel en zijn team geven retraites en workations in Nederland en inspireren mensen om zelf weer richting te vinden in hun leven en werkgebied. Dit doen ze met een gezonde dosis humor, een nuchtere, down-to-earth aanpak en meer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *